Pubers - 12 tot 16 jaar

De puberteit is voor veel jongeren een hele turbulente tijd. Je laat de kindertijd achter je, maar past nog niet direct in de volwassen wereld. Sommige ervaren deze tijd dan ook als “tussen de wal en het schip vallen” en van pieken en dalen.

In korte tijd verandert er zoveel op lichamelijk, cognitief en sociaal gebied, zoals verandering in het denken, stemmingswisselingen, je los maken van je ouders/opvoeders, je zelfbeeld, je uiterlijk, keuzes maken en relaties, dat het lastig kan zijn om ermee om te gaan.

De pubertijd is een kwetsbare tijd. Je gaat je eigen IK vormen. Dit betekent dat je een eigen stijl gaat ontwikkelen in de relaties die je opbouwt met anderen en dat je een uniek persoon wordt met een eigen mening, met eigen waarden en normen en een eigen weg gaat in het leven. Dat vraagt veel van je en dan is het niet gek dat je daarin vastloopt.

Coaching met paarden

Het paard als medecoach is zo waardevol. Paarden leven in het hier en nu, ze hebben geen planning, want als er gevaar dreigt moeten ze direct kunnen vluchten. Zijn ze te laat met reageren op gevaar worden ze opgegeten door roofdieren. Doordat paarden aanwezig zijn in het hier en nu en expert zijn in het lezen van onze lichaamstaal kunnen ze ons inzicht geven. Zij laten ons zien wat er op onbewust niveau afspeelt bij ons (en dat is maar liefst 95%). Het paard reageert op jouw energie, jouw bewuste en onbewuste gevoelens en gedachten. Dit is de kracht van het inzetten van de paarden.

Werkwijze – aan de slag

Jij gaat aan de slag met jouw hulpvraag. We starten met inzicht in jezelf, weten wie je bent. In deze stap is aandacht voor persoonlijkheid, gedachtes en emoties, kwaliteiten, valkuilen en behoeftes.

Vervolgens ga jij aan de slag met verbinding met jezelf, contact maken met jezelf. Hierin staat centraal dat jij goed in staat blijft om ook tijdens (sociale) situaties te voelen en te herkennen wat er van binnen bij jouw gebeurt. Kun je blijven inzoomen op jezelf en wat zich van binnen afspeelt?

In de laatste stap gaat het om toewijding aan jezelf. Doe jij wat jij belangrijk vindt, wat heb je hiervoor nodig? Acties die jou gelukkig maken. Welke acties horen erbij om je doelen te behalen.

Tarieven

Een kennismaking is gratis. Je mag altijd eerst komen kennismaken met de paarden en met mij. Vervolgens starten we dan met in totaal 6 sessies, hierbij inbegrepen zit een uitgebreide intake tijdens de eerste sessie.

Kosten: 6 sessies a € 100 per sessie á 1,5 uur.

Locatie: Tsjerkegreft 17, 8771 SJ Nijland.

Mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur. Data en tijd in overleg.

(Ervaring met paarden is niet nodig. Er wordt niet op de paarden gezeten).