Over mij

Over Wilma

Op de foto Puk (links) en Poco (rechts) 

Belangrijkste punten uit de tekst voor de snelle lezer:

  • Mijn missie;
  • Paardenmeisje;
  • Toerisme en kinderen;
  • NLP (neuro linguistisch programmeren);
  • Eigen reflectie, tijdlijn.

Mijn missie

Volwassenen en kinderen bewust maken van hun eigen puurheid. En ook kinderen laten kennismaken met de paarden. Want wat is nu eigenlijk een paard?

Mijn liefde voor paarden heb ik overgedragen gekregen van mijn zus, zij nam mij als jong meisje mee naar de paarden. Deze paarden waren van een vriend van haar, zij hielp met de verzorging en ze mocht erop rijden. Toen ik zo’n 12 jaar was heb ik zelf een eigen verzorgpony gezocht. Ik kwam uit in Burgwerd, daar stond een groot paard ‘Vonda’ en een mooi bonte schetlander ‘Edgar’. Later kocht de boer nog een paard erbij, ‘Joyce’ heette zij, een groot paard met wie ik de nodige avonturen heb beleefd. In het beginsel zat ik niet op de paarden, ik was alleen bij ze in de buurt, heerlijk, de geur, de vele, vele haren na het borstelen, de warmte van hun lichaam en de poeplucht, alles was en is nog steeds rustgevend aan deze edele dieren. Vroeger elke dag na school op de fiets erheen en bij thuiskomst gelijk onder de douche vanwege de kuillucht.

Oorspronkelijk werkte ik in het toerisme, ik ben begonnen als 16 jarige met diverse vakantiebaantjes. Op een camping in België, in het animatieteam van de camping en bij een outdoor bedrijf. Ook bij Vinea kindervakanties heb ik vakanties begeleid, de ponykampen en de avontuurlijke vakanties voor kinderen. Dit is de reden waarom ik ook de PaardLes aanbiedt, voor jonge kinderen ‘Want wat is nu eigenlijk een paard.’ Mijn mening is dat deze basis bij maneges vaak (heus niet altijd) wordt overgeslagen en kind direct in het zadel wordt gezet. Dit roep ik al een aantal jaren en tijd om hier nu écht iets mee te doen. 

In 2010 heb ik de NLP practitioner en vervolgens de NLP master practitioner gevolgd, vaardigheden die ik hier heb geleerd zet ik in bij het coachen van jou.

Poco, mijn quarter horse merrie, een western bereden paard. Rustig, relaxed, ik kon en kan nog steeds alles met haar. Niks is te gek. In 2017  kwam Puk erbij. Puk is inmiddels 5 jarige quarter horse ruin. Zelf ben ik hem in alle rust aan het beleren, 99 procent grondwerk als voorbereiding gedaan en vervolgens onder het zadel. 

De combinatie van mens en paard is iedere keer weer betoverd. De NLP paardencoach opleiding heb ik in 2020 gevolgd bij Innerqi. Dat ik nu officieel mens en paard mag samenbrengen is echt een cadeautje!

Mijn tijdlijn

2019 was het jaar dat ik met mijzelf aan de slag moest.  

In 2019, zag mijn tijdlijn er als volgt uit:

Kijkend naar een halstertouw liggend in een horizontale lijn op de grond voor mij. Het kettinkje met de wereldbol representeert mijn kern, mijn ‘ik’ en ligt in het verleden, het Playmobiel poppetje staat lichamelijk in het hier en nu. En de toekomst is ‘leeg’. 

Mijn kern en mijn lijfelijke aanwezigheid waren gescheiden van elkaar en mijn toekomst was ‘leeg’. Af en toe had ik ook erg last van mijn buik. Systemisch was er werk aan de winkel. Verbinding met mijzelf verloren, uit balans, waar en hoe, wanneer en ook hoe nu verder? 

Een jaar later ziet mijn tijdlijn er zo uit:

Het halstertouw omgedraaid met de knip richting de toekomst:

Het verleden is het verleden, en o wat heb ik er veel van geleerd. ‘Verandering’ was het woord.

En in het hier en nu, ik in mijn kracht, dit voelt fijn, rust, mijn nare buikgevoel is weg. Mijn lichaam ontspannen, mijn houding rechtop, mijn hoofd recht op mijn romp en met beide benen op de grond, verbinding makend met de aarde.

Mijn kern heb ik letterlijk en figuurlijk opgehaald daar waar ik deze was verloren.

En mijn toekomst….. JA, mijn kleurenpallet passend bij mijn huid en tevens mag ik in mijn hoofd nog alle kleuren toevoegen die ik wil, en de knip waar ik al mijn vaardigheden die ik al bezit, aanhang, en de vaardigheden die ik nog niet bezit ga leren. GROEIII

En mijn mooie cowboyhoed. De hoed, ik wist het gelijk, deze gaat dienen als logo voor mijn eigen bedrijf. De hoed als symbool voor je kunt eronder zitten, je kunt erboven op zitten. Je kunt jezelf groot maken en ook klein maken. Je kunt uit balans raken, dan val je van de rand af, je kunt eromheen kijken of je juist verstoppen.

Een van mijn waarden: (zelf)vertrouwen. Deze staat in alle contexten in mijn leven op nummer 1.

In 2021 heb ik mijn certificaat NLP Trainer behaald en dit biedt voor mij ook weer nieuwe mogelijkheden voor het coachen mét en ook zonder paarden.